Svenska EnergiAskors logga


 

Mälarenergi drar i nödbromsen

Mälarenergi har fått ett tufft sparbeting av sina ägare. Det får till följd att personalens julbord fryser inne. Sparbetinget handlar om att Mälarenergi ska spara 50 miljoner kronor på årsbasis framöver, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

– Vi måste höja lönsamheten i bolaget för att orka med de stora investeringar som ligger framöver, förklarar kommunalrådet Staffan Jansson (S), ordförande i Mälarenergis styrelse. Ett problem för oss är de låga elpriserna. Likaså den allt hårdare konkurrensen om fjärrvärmen.

Ett annat ekonomiskt ok ledningen för Mälarenergi dragits med är problemen med sopförbränningspannan. Först handlade det om lukten från soporna. Senare om att bolaget, när pannan eldas med flis, inte har någon avsättning för askan.

– När vi eldar med enbart sopor går askan att sälja till betongindustrin som använder askan som bindmedel. På motsvarande sätt kan vi inte sälja askan från fliseldningen, säger Staffan Jansson.

Läs hela artikeln från 16 december på VLT:s hemsida: http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.3369438-malarenergi-drar-i-nodbromsen

Till alla nyheter

 
Svenska energiaskor AB | Holländargatan 17 | 111 60 Stockholm | Tel 08-441 70 99 | info@energiaskor.se