Ny fjärrvärmepanna

Det är den största investeringen i Degerfors energi AB's historia. Om några veckor drar byggnationen i gång av den nya fjärrvärmepannan, skriver Karlskoga Tidning. Det kommunala energibolaget kommer med nya pannan och den massiva, pågående bredbandssatsningen öka investeringsnivå från normalt tio miljoner till 50 miljoner kronor i år.

– Den befintliga pannan är snart är 20 år gammal och vi blir helt fossilfria med den nya pannan, säger energibolagets vd Peter Lilja.

Flisbränsle I den nya pannan ska man elda med flis och den aska som bildas vid förbränningen återförs senare till naturen. I dag eldar man med pellets, briketter och olja.

Läs hela artikeln från 10 februari på Karlskoga Tidnings hemsida

Energiaskor 2015--02-17