Svenska EnergiAskors logga


 

Materialföretaget som ska rädda klimatet

Honeycore är ett ungt, svenskt företag med starkt miljöfokus, som arbetar för att globalt förändra den konservativa byggbranschen. Byggmaterialföretaget utvecklar oorganiska byggskivor av återvunnet avfall, aska och slagg, som råmaterial. Nu utmanar företaget hela byggskivebranschen med sin nyskapande produkt GAIAboard. Honeycores satsning har i dagarna belönats med 4,5 miljoner kronor från Eurekas EU-innovationsprojekt Eurostars.

GAIA-board (Green Alkali Activated Cement Board) är en helt ny slags oorganisk byggskiva. Den är gjord av geopolymercement, alltså återvunnen aska och slagg, och helt igenom resistent mot fukt och mögel. Askan kommer från samförbränning av bl.a. trä pellets i kraftvärmeverk.”

Den snabbast växande miljöboven vad gäller koldioxidutsläpp i världen är tillverkning av cementprodukter. Cement är idag den tredje största CO2-källan i världen. Om byggbranschen lär sig att återanvända avfall får gips- och cementindustrin snart ett globalt miljögenombrott och många nya gröna jobb. Vårt beslut att satsa på cement av återvinningsmaterial blev därför självklart, säger Jacob Ursing.

Här kan du läsa hela artikeln Materialföretaget som ska rädda klimatet.


Energiaskor 2011-11-11

 

Till alla nyheter

 
Svenska energiaskor AB | Holländargatan 17 | 111 60 Stockholm | Tel 08-441 70 99 | info@energiaskor.se