Svenska EnergiAskors logga


 

Goodyear lanserar däck

I mer än ett årtionde har Goodyears forskare arbetat med PPG Industries för att undersöka hur kemiskt behandlad silika påverkar däckets förmåga. Målet har varit att förbättra rullmotståndet, utan att försämra grepp på vått underlag. Nu lanserar Goodyear sitt första däck med nästa generations silika, skriver Industritorget.se.

Silika används som förstärkningsmedel i däckets slitbanesammansättning och jämfört med gummi, som vanligtvis används, så reducerar silikan rullmotståndet. Något som i sin tur leder till förbättrad bränsleekonomi. Det har också visat sig att nästa generations silika har fördelar som även gagnar miljön. Eftersom att det är enklare att blanda silikan med sammansättningen så konsumerar fabrikerna mindre energi vid tillverkningen av däck och därmed minskas utsläppen.

I strävan att skapa ett mer miljövänligt däck har Goodyear utforskat möjligheterna med silika. Förra året nådde Goodyear leveransavtal för att köpa silika, som framställas ur askan efter brända risskal.

Läs hela artikeln från 27 maj på Industritorget.se: http://www.industritorget.se/default.asp?visa_sida=press_releases_display.asp?Id=9474 

Energiaskor 2015-06-02


 

Till alla nyheter

 
Svenska energiaskor AB | Holländargatan 17 | 111 60 Stockholm | Tel 08-441 70 99 | info@energiaskor.se